Niin tosiaan vuosi vain katosi johonkin. Ei nyt ihan kaikkea ole käännetty ylösalaisin, paljon toki on samoin kuin ennenkin. Nautin samoista asioista kuin aina, hyvästä musiikista ja pianon rämpytyksestä, laulusta, maalaamisesta, ruoasta, kodista, perheestä ja ystävien läsnäolosta. Ja niistä monituisista kiinnostuksen kohteista jotka säilyvät, vaikka kaikki muu ympärillä hajoaisi.

Muistan kun kuiskasin viime uudenvuoden aattona tärkeän ihmisen korvaan vuoden olleen hyvä. Se tuntui oikealta sanoa, sillä hyvä vuosi se olikin ollut. Edellinen '05 muistui silloin mieleen sairauden läsnäolona, pelkona ja ryöpsähtelevinä itkuina. Läheisen kuolema opetti minulle tuolloin ensimmäistä kertaa mitä on menetys ja surutyö. Vuosi 2006 toi rauhan elämään, periaatteessa kaikki oli varsin hyvin, mutta pinnan alla kupli. Kun tarpeeksi kauan vakuuttelee kaiken olevan ihan hyvin, kieltäytyy kohtaamasta vääjäämätöntä ja elää omaa pikkuelämäänsä rutiineineen, ei ajankulua ja monia läpinäkyviä asioita, jotka muut ehkä näkevät, itse huomaa. Kuten sitä, että onkohan tuo tyttö nyt oikeasti onnellinen. No, Vuosi vaihtui nollaseiskaan, ja muutamasta varoittavasta laukaisusta kehkeytyi aika nopeasti täystuho. Näennäisesti onnellinen pikkukaupunki jyrättiin maantasalle jokaista tönöä myöten. Kaupungin asukkaiden oli aloitettava rakentaa nollasta, toisten vielä vanhalla seudulla, toisten ihan muualla.

Tässä puolessa vuodessa on siis kovalla rytinällä tapahtunut sellaisia pieniä muutoksia kuten Ero lähes kahdeksan vuoden suhteesta ja muutto omistusasunnosta soluhuoneeseen (siitä voisi melkein jo antaa aplodit). Kovin synkkiä aikoja paikka paikoin, mutta päiviin on sisältynyt myös paljon oivalluksia ja löytöjä omasta itsestään. Vapautumista vanhoista toimintatavoista ja estoista, uskallusta olla vielä enemmän oma itsensä. Paljon uutta ihmissuhderintamalla ja läsnäoloa, joka on tuonut tasapainoa elämään. Aika paljon puolelta vuodelta.

 

Eniten mä tällä hetkellä toivon, että voisin kuiskata jälleen tärkeän ihmisen, yhden niistä, korvaan uudenvuoden aattona, että vuosi on ollut hyvä.

Tällaiseen sekavaan sepustukseen on hyvä lopettaa ensimmäinen entry vuoden jälkeen. Jatkossa yrittänen tiivistää päivitystahtia.J